Denne nettsiden er under utvikling. For spørsmål kontakt: redaksjon@filosofisksupplement.no

Ute nå: "Relativisme" (#4/2017)

Cover Image for Ute nå: "Relativisme" (#4/2017)

-———Illustrasjon: Abirami Logendran———-

Filosofisk supplement sitt siste nummer, Relativisme (#4/2017), er nå på plass hos abonnenter og i butikkene!

Alle kan uansett lese utdrag fra nummeret her på nettsiden. Lederteksten finnes her. Her er et utdrag:

‘Relativisme’ betegner en gruppe syn som holder at for eksempel påstander, proposisjoner, epistemisk berettigelse, estetiske dommer eller moralsk verdi er relative til uventede forhold, som kulturell kontekst, historisk periode eller matematisk rammeverk.Relativisme spenner vidt. Noen av synene er allment kjent som kontroversielle, særlig relativistiske syn om moral. Innenfor akademisk filosofi kan imidlertid debatten om relativisme være snevrere og motivert av en rekke tekniske spørsmål i for eksempel semantikk eller språkfilosofi. I filosofihistorien har idéen røtter i antikken, kanskje mest kjent gjennom Protagoras, som hevdet at mennesket er alle tings målestokk. Nyere former for relativisme videreføres av filosofer som Rousseau, Diderot og Herder, og i vår tid hos blant annet Gilbert Harman og John MacFarlane.

I tillegg publiserer vi umiddelbart intervjuet med Herman Cappelen, professor i filosofi ved IFIKK (UiO), her på internett, tilgjengelig for alle interesserte.

Vil du kjøpe bladet? Besøk denne siden for mer informasjon.

Slippfest

Slippfest for Relativisme vil holdes på Oslovelo (Seilduksgata 23) den 14. desember, og begynner kl. 19. Redaktørene vil gi en kort presentasjon av det nye nummeret, før professor Herman Cappelen holder et innlegg som begynner kl. 19.30. Alle interesserte er velkomne! OPPDATERING 14.12: Foredraget av professor Cappelen er dessverre avlyst på grunn av sykdom. I stedet vil vi holde en liten quiz fra kl. 19.30.