Aisthesis – Film og filosofi: «Eye in the Sky»

Torsdag 10. november inviterer vi igjen til Aisthesis – film og filosofi på Cinemateket. Lars Christie, Research fellow ved Oxford Institute for Ethics, Law and Armed Conflict, kommer for å diskutere etiske problemstiller knyttet til bruk av droner i krig, i forbindelse med Gavin Hoods nye spillefilm Eye in the Sky (2015).

Kort om film og foredrag: I dag er nesten en tredjedel av alle amerikanske krigsfly en drone, og USA utdanner nå flere droneoperatører enn jagerflygere og bombeflygere til sammen. Droneteknologi er på full vei til Norge, og det norske forsvaret har allerede begynt å utdanne dronepiloter. Droner kritiseres ofte for å være et «feigt» våpen, men betyr det at dronebruk ikke kan forsvares moralsk? I filmen Eye in the Sky får vi et dramatisk innblikk i hvordan droneteknologi kan påvirke måten vi fatter beslutninger om liv og død i krig på. I sin innledning vil Christie fremheve hvordan droner potensielt kan bidra til å gjøre militær maktbruk mer legitim, men også hvordan droner kan misbrukes.

Tid: 10. november 2016, kl. 18-20
Sted: Cinemateket
Film: Eye in the Sky

Foredragsholder: Lars Christie, Research fellow ved Oxford Institute for Ethics, Law and Armed Conflict


Lars Christie er research fellow ved Oxford Institute for Ethics, Law and Armed Conflict. Han disputerte i filosofi ved Universitetet i Oslo i mars 2016, med avhandlingen «Harming one to save another: Liability and Lethal Luck», og har tidligere jobbet som diplomat i både Islamabad og Jerusalem.

50 kr med medlemskap. 80 kr uten medlemskap. Studenter får billett til medlemspris.

Aisthesis er et konsept med fokus på møtet mellom film og
filosofi, og arrangeres i samarbeid med studenttidsskriftet
Filosofisk supplement.